Vänskap

hej selma, tänkte bara se om du kan hjälpa mig med en sak .. eftersom du ger bra råd om kärlek så undrar jag om du kan ge mig råd om vänskapen nu för tiden.. det är så att för typ 2 månader sen så började jag umgås med en tjej som går min skola och många har varnat mig att jag inte ska umgås med henne och att jag kommer ångra mig för hon kommer såra mig osv, men iaf i början så va hon bra man trodde inte på snacket som andra snackat om henne men ju mer tiden gick så insåg jag hur hon egentligen va .. inte för att hon har gjort ngt mig än men mot sig själv och det är ju hon som säger att hon inte vill ha "rykten men endå så berättar hon till allt och alla vad hon håller på med.. så nu tror alla att jag är exakt som henne bara för att jag umgås med henne, grejen är att alla hennes kompisar har lämnat henne hon har ingen kvar bara mig så ja tycker synd om henne men endå inte för det är hon som gör det mot sig själv, vet inte vad jag ska göra har sagt till henne många gånger att inte berätta allt till alla men hon är samma person.. jag pallar inte förstöra mitt rykte bara för henne jag har själv andra bekymmer.. men jag vet inte hur jag ska lämna hennne elr jag vet inte alls vad jag ska göra .. hoppas du fattar vad jag menar nu, mår skit alltid efter jag varit med henne helt deprimerad.. vad skulle du gjort om du va i min situation? hoppas du kan svara, älskar din blogg <3


Svar: Hej kära du!
Jag tror inte att jag någonsin fått ett rykte pga en annan person, men jag vet att det är rätt vanligt. Finns flera personer här i min stad som umgås med "fel" personer och sedan får samma rykte som denne, vilket är riktigt tråkigt. Hade jag varit du så hade jag sagt det rakt ut, inte i koder. Nu vet jag inte vad det är för rykten men de kan inte vara några bra med tanke på att du vill ha hjälp.

Jag hade sagt "de tycker såhär och såhär om dig, ingen vill vara med dig för att folk tror så illa om dig, och jag vill inte att folk ska tro likadant om mig, jag är din vän och jag är ärlig (vänner ska vara 100 % ärliga mot varandra även om det är positivt/negativt) och ber dig att lugna ner dig lite och vara lite diskret med vad du säger och gör". Om hon inte ändrar sig så vill hon inte det och då gör du inte mer än rätt att bryta eran vänskap. Jag menar varför ska du gå runt och må dåligt, samtidigt som du försökt "förändra" personen men inte lyckats? du har gjort ditt som vän. Om du väljer att bryta kontakten kan du säga att du finns där om hon behöver prata, och att du ställer upp men att du inte vill umgås med henne längre. Gör det som känns bäst :) Tack för att du tycker om min blogg, kram!


Kommentarer
Lindah Marie

OH- no no; berättar man för en människa vad andra säger & tycker om henne, då ska man fan berätta VEM/VILKA som säger det också!! Vad har hon annars för glädje av att veta att "folk" snackar skit om henne!? Taskigt bara!



Blogg: http://loveposh.blogg.se/
2011-05-19 @ 04:06:28


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!