skolångest för första gången på riktigt.

Ibland känner jag mig jävligt dum som blottar ut mitt liv här på bloggen, eller dum kanske jag inte ska kalla det. det är faktiskt rätt tight att våga skriva vad man verkligen känner, om personliga grejor som bara mina närmaste har med att göra egentligen. jag är ändå rätt tight ja..

känns så skönt att skolan snart är över, och vet ni att det känns SKÖNT att jag har ångest över skolan? jag har ångest och tänker nästan konstant på att jag kanske inte hinner bli godkänd innan sommarlovet är här. fattar ni? skönt? hur kan det vara skönt att ha ångest liksom?!

jo förstår ni, jag har nästan aldrig haft ångest inför skolan, inte sen jag började på IV i alla fall. jag har alltid kommit och gått som jag vill förut. jag älskade att komma försent till skolan, sätta mig i cafeterian och chilla base. jag förstår att det låter dumt, jag tycker själv att det är riktigt patetiskt just nu. hur kunde jag göra som jag ville? hur kunde jag skita i skolan? hur kunde jag låta bli att gå till skolan på två veckor även att jag var frisk som en diamant? man lär sig av sina misstag..

men NU har jag fått känna på riktig ångest, och jag kanske har längtat efter att få känna på den känslan någon gång. har pratat och hört många människor som sagt "jag pallar inte skolan, har så mycket plugg, föräldrarna tjatar på mig konstant, vill bara kasta alla böcker, vill bli klar NU" och jag har liksom aldrig förstått det fullt ut, förns nu. som ni alla vet har jag otroligt svårt för matematik, jag har 3 prov kvar. egentligen har jag pluggat klart två kapitel och har bara proven kvar på dem två, och på det sista provet har jag lite kvar att plugga och sedan göra provet. men jag känner ångesten smyga på. jag låg fan och tänkte på det när jag badade idag. trodde ALDRIG att det skulle ske. vem fan tänker på skolan och har ångest i ett badkar liksom? jo JAG nu, och så många andra människor... det kändes som att det bara kröp i mig. jag vill bli klar! jag vill känna mig stolt! det kanske inte är en så stor grej för er, men jag kommer jubla högt om jag blir godkänd och kan få börja gymnasiet till hösten. det är sååååååååå stort för mig.

äntligen har jag förstått att man inte kan springa runt och vara barn hela livet. de senaste två åren har jag förstått mer och mer att man måste kämpa för det man vill ha, man måste ligga i och aldrig ge upp. jag lovar er att jag ska gå på varenda lektion fram till sommarlovet. jag ska fan bli godkänd!

jag hoppas att ni alla når upp till högsta nivå och klarar er. jag hoppas att era drömmar besannas och att planerna ni tänkt ut går som de ska. jag önskar er alla som läser denna blogg, lycka i framtiden. ♥

Annonser från BloggPartner

Kommentarer
ROBERTA

Du klarar det! käämpa på. Ska du börja nu till hösten i vanlig skola? vilken skola och linje :)?



Blogg: http://robertachamoun.blogg.se/
2011-05-26 @ 00:20:21
sam

om du försätter att kämpa så kommer du att få godkännd. men du kan oxå snacka med din matter lärare så att hon förklara de du inte fattar när lektionen är slut för då är inte alla där och ropar på henne........... jag går i 8an och fick reda på att jag kommer att få ig på matte och fick ångest direkt.



Blogg: http://http://miiittliiv.blogg.se/
2011-05-26 @ 17:20:26
samanta

hej..jag och min vän e har ett problem med vår vän b.de började i 8an. när hon umgås med sin vän e så snackar hon inte med oss eller när vi frågar vad har hänt så säger hon inget, men när vi snackar om våra privat problem så vill hon veta de, så när vi säger det är inget vi snackat bara så blir hon sur direkt och går till sin vän e och snackar om oss. på senaste tiden har vår en annan vän dz sakt att hon gillar en kille i min klass som han inte vet, så har b börjat att snacka med han hela tiden och dz gillar inte de ....... så en dag på lektionen frågade jag vad han tyckte on hennes personlig het sa han dz är okej men då sa b om dz var small som hans ex. b gör allt för vi ska bråka det är omoget att hon håller på så jag har sakt till henne att hon ska ta det lite lungt.........desutum litar vi inte på henne längre .......så snälla hjälp mig vad jag ska göra



2011-05-26 @ 17:40:06


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!