Jag får inte göra någonting...

Hej Selma!
Jag har en lite annorlunda fråga till dig som jag undrade om du kunde hjälpa mig med? Det är så att jag är en tjej som snart ska fylla arton. Jag bor hemma med min syster och mina föräldrar och problemet är att jag knappt har någon frihet. Jag känner mig inlåst hemma och det känns som att det finns så mycket grejer jag vill göra med jag får aldrig chansen eftersom mina föräldrar inte låter mig. Det känns som jag förlorar min barndom och mina ungdomsår eftersom jag blir inlåst. Alla mina andra vänner får i stort sätt göra vad dom vill vilket är ännu jobbigare. Jag undrar om du har nått tips på vad jag kan göra? Hur ska jag få mina föräldrar att förstå att jag måste få gå ut och göra mitt liv?

Tack så mycket för en jättebra blogg! Din personlighet är tung och jag ser verkligen upp till dig, du verkar vara en riktigt stark och härlig person!




Hej Maria!
Tack så mycket för dina fina ord, blir riktigt glad av att höra sånt. Jag är ingen förälder så jag kommer bara säga vad jag tycker och vet. Det här med föräldrar och hålla hårt i sina barn är väldigt vanligt. De förstår nog inte att du faktiskt är vuxen och vill upptäcka världen. De är rädd om sin lilla flicka och vill inte att något ska gå snett, att hon ska sköta sig och inte bli sårad.

De enda du kan göra är att försöka prata med dem och fråga varför de inte vill låta dig gå ut. Ge dem förtroende. Ett annat sätt du kan göra är att plugga färdigt i skolan och sedan söka utbildning i någon annan stad eller så, så att du kan leva ditt liv. Jag är som sagt inte så bra inom det här ämnet. Säger bara vad jag skulle göra. Börja med att fråga om du kan få gå ut i 2-3 timmar och fika med några vänner och sedan var tillbaka hemma när de säger. Eller sitta ute på gården med några tjejkompisar bara. Till slut kanske de förstår att du tar det försiktigt, och inte gör det du inte borde. Annars borde du satsa på att flytta hemifrån "för att du är tvungen" - skola!

Jag lider med dig, och förstår att du har det jobbigt. tjejer i din & min ålder vill inte sitta hemma direkt efter skolan och inte göra någonting. Det är inte roligt att sköta hemmet och inte få göra något.. Jag hade hjälpt dig mer om jag bara kunde.. Men känn inget hat för dina föräldrar, de vill dig egentligen bara väl.. Fast de gör det på fel sätt.

Önskar dig all lycka. puss!
Annonser från BloggPartner

Kommentarer
Anonym

hej sötaste selma. har hört av mig till dig ett antal gånger.(känner mig som en stalker, men du e bäst hihi) iaf. jag undrar va ja ska göra? ska snart åka iväg till mitt hemland och killen jag älskar skitver inte till mig eller något? han sa han skulle försöka komma imon för ja ska åka snart men han har inte hört av sig fast han e inne 24/7 på fb.. ja har slutat skriva till han sen igår, försöker vara stark fast ja mina fingrar klias för o skriva. jag e trött på att han nt svarar på mina frågor och ba skämtar med mig. jag kommer sakna att se han inne på fb, o ja vet när ja åker att han kmr ta bort mig o skita i mig. o ja tror han kmr glömma bort mig fast en allt ja gjort för honom.. hjälp, vad ska ja göra? ja behöver vekrligen hjälp mig snälla!



2011-06-02 @ 19:38:26


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!