2 världar

hej selma! ville först säga älskar din blogg=)du e grym tjejen! jag undrar om du kan svara på ett av mina kärleksproblem.
de såhär jag har träffat en kille. vi snackade ett år innan vi träffades. han känns helt perfekt för mig och allt.han är från utlandet och jag från sverige. jag gillar honom mycket mycket, o när ja träffade honom denna sommaren så föll ja för honom direkt. men de sägs han har andra tjejer han e typ tjeternas dröm?. o när ja frågar honom om han vill binda sig säger han nej för vi har olika religioner och våran familjer tillåter inte det. jag vet inte vad jag ska göra. det e svårt med långdistansförhållande ochså. men ennu svårare det här. jag e kristen och han muslim. hur ska jag göra?? tacksam för svar !


SVAR: hej och tack så jätte mycket :)
tråkigt men sant, många invandrare kommer i slutet gifta sig med kvinnan ifrån deras hemland, finns dock MÅNGA undantag då jag känner flera stycken som inte alls gjort det. det tråkiga med invandrare är att de oftast ser svenska tjejer som någon de kan leka med (undantag där med) men i vissa fall blir faktiskt killen kär på riktigt.

nu känner jag varken dig eller honom men som du beskriver det; nej för vi har olika religioner och våran familj tillåter det inte brukar oftast vara en bortförklaring men även så stämmer det i vissa fall. de vill inte göra föräldrarna besvikna.. jag tycker såhär, VARFÖR? varför ska familjen bestämma? det är ändå inte dom som kommer vara med dig osv osv.. jag vet att det är strängare i utlandet med det här och jag förstår dem till en viss del. de vill att generationerna ska leva vidare och sånt. men nu lever vi faktiskt i sverige och inte i irak eller bosnien OR WHATEVER. det är tråkigt att det ska behöva vara så.. om du verkligen vill vara med honom, försök att prata ut. prata om religioner, eran kärlek, era familjer och allt det här. han kanske inser till slut.

en dag kanske du kan konvertera dig till muslim, om du nu skulle vilja - det ska du dock inte behöva göra! han ska älska dig för den du är! men många gör det, för de älskar killen och/eller för att de gillar hur islam fungerar. det kan också bli enklare, då kristna firar jul och det gör ju inte muslimer. muslimer har andra högtider så som ramadan, bajram och det här.

jag vet att det är svårt med distansförhållande, men jag klarade mig rätt bra. jag och mitt ex var fyra timmar ifrån varandra och ibland tog det över en månad tills vi sågs. men med fina sms, vardagliga telefonsamtal och att somna med honom i telefonen nästan varje natt var min lösning. visst saknade jag honom och tyckte det var jobbigt MEN det var extra roligt att sticka ner till stationen och pussa skiten ur honom efter en så lång tids väntan. allt går om man vill och verkligen kämpar..

jag vet inte riktigt om jag besvarade dina frågor, men jag hoppas det :(
kämpa för det du vill ha. lider med dig.. puss

du har säkert hört låten här nedan, men lyssna en gång till.
jag kan glädja dig med att killen är svensk och kristen, tjejen är muslim.
idag är de gifta, killen har gått över till islam och de lever lyckligt :)


Kommentarer
Anonym

Tack så mycket för svaret. du är underbar ! många kramar <3



2011-07-18 @ 07:51:02
Anonym

Jag har fatt virus av att ga in pa din blogg fran min dator, hur kommer det sig? Jag kan ga in pa alla men inte din.



2011-07-18 @ 11:47:55
jessica

jag är helt svensk & var tsm med en muslimsk kille i över ett år :) I början var hans föräldrar emot det jättemkt men efter ett tag började de tycka att det var helt okej att vi var tsm och dem accepterade mig:)



2011-07-18 @ 22:59:50
.r

hej selma, du är sjukt grym o älskar din blogg !

har ett problem som ja önskar du kunde hjälpa mig med ..

jag o mitt ex blev tsm förra sommaren de 2 första månaderna va underbara ! efter det började vi bråka o vi gjorde slut o blev tsm flera gånger och i vintras vart han tsm med en annan tjej 5 dagar efter vi gjorde slut, ja blev sjukt sårad o v depremerad, deras förhållande varade i 2 veckor och efter det kom han tillbacks till mig o vi vart tsm o gjorde slut flera gånger om .. förra veckan dissa han mig och nu har jag fått reda på att han håller på med en ny.. jag mår skit o vet inte hur jag ska komma över han, jag har raderat hans nummer, msn o facebook men minnerna finns ju fortfarande kvar, när vi satt vid olika bänkar o jag går förbi tänker jag bara tillbacks..

har du några råd eller något ? för jag känner att jag inte kommer klara av det här o mina närmaste stöttar mig o försöker få mig på bttre humör men inget funkar ..

tack i förhand !



2011-07-23 @ 14:41:39


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!