jealousy is a bad thing

a: Hej, jag har sett du hlälper folk med deras kärleks problem. Jag skulle vilja ha hjälp med mitt.
Det är så att jag är tillsammans med min kille i över ett år. jag älskar honom och han säger att han älskar mig. Men jag tror honom inte. Just för att han beter sig som ett svin mot mig. Han kallar mig för hora, idiot osv och han slår mig. De där har blivit som en vana för mig, jag får höra dom orden och får känna dom slagen i stort sätt varje dag...jag blir nästan chockad om ha inte något utav det händer.Han brukar hitta på saker, tex att jag tar kort med killar att jag håller på med killar just för att han ska kunna göra ngt utav de där på mig. Som för ngn dag sen så såg han en bild på mig när jag blev intervjuvad av tidningen, och det där är jätte gammalt, ändå så blev han arg på mig och säger han att jag inte har lyssnat på honom osv.Jag har blivit utsatt för ganska många saker under den tiden vi har varit tillsammans. Jag har förändrats pga det. Jag klara nästan inte av skolan pga honom, jag fick inte välja eget gymnasium jag får inte vara med mina kompisar, jag får inte sminka mig, jag får inte klä mig som jag vill. rättare sagt jag får inte göra någonting. Nu när du har fått veta om hur jag har haft det i över ett år undrar ja nu om du kan hjälpa mig? vad ska jag göra? jag vill sätta stopp på det här, jag vill att han ska veta att det där inte är okej. men jag har försökt tidigare och då tycker han ja låter som en diva och då blir han arg..vad tycker du att ja ska göra? snälla snälla kan du hjälpa mig?!


SVAR: hej sweetheart!
jag känner med dig, för jag har varit där du är, i alla fall nästan.
Din pojkvän har grova problem, aggritionsproblem (stavning?) och är psykiskt svartsjuk. Och sånt funkar absolut inte. Ni har ingenting att hämta ifrån varandra förutom minnena som var GODA. Jag vet att mitt ex älskade mig ifrån botten av sitt hjärta men en stor svartsjuka tog över vårat förhållande. Jag fick inte heller ta på mig som jag ville, inte hälsa på kill kompisar som är som mina egna bröder, att vara ute efter 20.00 var uteslutet kvittar om det var vardag eller lov, sminka mig kunde jag stryka ifrån listen med en gång. Men att han slår dig och kallar dig ord som hora eller något svärord över huvudtaget ska du absolut inte acceptera, sånt funkar inte. Han är med dig av en anledning och det är knappast för att du är en hora. Om min pojkvän någonsin skulle kalla mig ett fult ord eller slå mig, skulle jag skära av dicken av han haha.. Oacceptabelt..

Man mår så otroligt dåligt att det inte finns ord, men jag trodde verkligen att han gjorde allt detta för att han var rädd om mig, men efter några månader när jag började tröttna på det insåg jag att det var pga hans svartsjuka och jag visste att förr eller senare kommer vårat förhållande vara på 0. Man kan inte leva med en person som beter sig så. För det kvittar vad man själv säger. Om man säger nahe men då får inte du klä dig hur du vill, han säger okej älskling men bakom ryggen går han och gör både det ena och det andra. Du har gått så långt med denna killen att han VET var han har dig, han VET vad han ska säga för att få dig glad och han VET att han kan göra precis som han vill och ändå stannar du kvar. Ge honom ett ultimatum, antingen eller. Han litar på dig för den du är, låter dig göra som du vill, eller så är det slut.

Jag vet att du inte vill lämna honom, han är ditt allt. MEN du kan inte leva med en kille som bestämmer över DITT liv mer än vad dina egna föräldrar bestämmer över dig. Du kommer gå sönder mer än vad du redan gjort. Du klarar dig utan honom tro mig. Jag tycker att du sätter ner foten och verkligen förklarar för honom att du inte orkar, att det är han som får ändra på sig NU eller så skiter du i honom. Klargör det för honom innan det är försent..

Det här med intervjun bevisar att det har gått för långt, fööööööör långt. Det är en vanlig sak, en impulsgrej att bli stoppad på stan (eller hur det nu gick till) och bli intervjuad av en tidning. Jag kan garantera dig till nästan 100 % att din pojkvän är osäker i sig själv och har blivit sårad förr. Han är rädd om att mista dig därför behandlar han dig som han gör, vilket är helt fel. Men killar är som dom är, de tror att ju mer dem bestämmer över en person desto mer blir personen fäst vid en som är sant till en viss del..

Hoppas att det löser sig, och jag vet hur ont du har, hur trött du är på allt som har med svartsjukan att göra, men kämpa. antingen förändras han eller så kastar du han. du kommer överleva. puss på dig !


Kommentarer
D

Hej selma! Ditt svar till A hjälpte mig också, är/var nästan i samma situation. Jag som hade tänk att skriva mitt kärleksproblem till dig så läste jag något liknande min situation. Kram på dig!



2011-08-02 @ 16:29:32
Vet ej vad jag ska göra :(

Hej Selma!

Jag har ett litet problem som jag gärna vill ha hjälp med.

jag har gillat en kille i ca 2 år nu, vi är jätte bra kompisar och brukar ofta umgås, fast bara i större grupper ej ensama. vi brukar messa ganska ofta men nu helt plötsligt har han bara slutat att höra av sig och sist vi smsa slutade han svara mitt i en konversation. men det e inte mitt enda problem,

Hans storebror har börjat prata rätt mkt med mig, lr vi började prata i vintras och då vart den killen jag gillar jätte avundsjuk och lite sur för jag pratade med hans storebror. nu vill helt plötsligt storebrodern träffa mig och jag vet inte vad jag ska göra för är jätte kär i killen jag gillar. Hur ska jag göra? ska jag berätta för killen jag gillar hur jag känner eller ska jag träffa hans bror? Snälla hjälp mig :)



2011-08-04 @ 18:24:07
a

Tack selma!! du har hjälpt mig! jag har gjort slut med killen och jag är glad, jag umgås med mina syskon och mina föräldrar så som jag nästan aldrig gjorde förut. tack ännu en gång! jag hoppas verkligen inte att dina kompisar tar dig för givet, för du verkar vara en undebar person som vill alla väl! kram



2011-08-05 @ 23:59:14


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!